7 alimente naturale pentru combaterea inflamației ficatului și pancreasului

7 alimente naturale pentru combaterea inflamației ficatului și pancreasului

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Se spune adesea că stilul nostru de viață modern și alimentația sunt incompatibile cu sănătatea ficatului și a pancreasului. De fapt, gândiți-vă la obiceiurile dvs. pentru o clipă: fumatul, stilul de viață pasiv, consumul de zahăr, alegerea sucurilor din magazin în locul fructelor naturale …

Când vii acasă obosit de la serviciu, este ușor să alegi alimente congelate care sunt deja gata preparate, decât să dedici câteva ore gătitului ceva mai sănătos, mai proaspăt și cu mai mulți nutrienți. Menținerea unei alimentații adecvate necesită timp și putere de voință.

Astăzi vă învățăm cum să aveți mai multă grijă de sănătatea dumneavoastră: adăugați aceste produse fabuloase în alimentația zilnică, iar ele vă vor îmbunătăți starea pancreasului și a ficatului. Dacă aceste două organe funcționează corect, veți observa schimbările atât în ​​interior, cât și în exterior. Merită efortul!

7 produse pentru combaterea inflamației ficatului și pancreasului

1. Suc natural de sfeclă roșie și morcov

Inflamația ficatului, cunoscută sub numele de hepatomegalie, este o tulburare asociată cu o varietate de cauze. Aceasta poate fi excesul de grăsime corporală, un virus sau chiar hepatită. Medicul dumneavoastră vă va prescrie cel mai bun tratament.

Cu toate acestea, este, de asemenea, important să aveți grijă de alimentația dvs. și să beți un suc natural, care este excelent și pentru pancreas.

Iată un suc natural foarte sănătos pe care îl veți adora:

Ingrediente

  • 1 sfeclă roșie
  • 1 morcov
  • 5 linguri suc de lămâie (50 ml)
  • 1 pahar de apă (200 ml)

Pregătirea

Mai întâi, spălați bine sfecla și morcovii, apoi tăiați-le în bucăți mici pentru a facilita amestecarea. Când combinați cele două produse, adăugați un pahar de apă și suc de lămâie.

Se consumă dimineața pentru a obține cele mai bune beneficii.

2. Ceai verde

Ceaiul verde este o altă băutură excelentă pe care ar trebui să o utilizați pentru a îmbunătăți sănătatea pancreasului și a ficatului. Nu numai că vă va ajuta să luptați împotriva inflamației, dar va îmbunătăți și funcționarea generală a ficatului și a pancreasului datorită catehinelor.

Această băutură ajută, de asemenea, la reducerea grăsimilor din ficat și îmbunătățește regenerarea acesteia datorită conținutului ridicat de antioxidanți.

În ciuda acestui fapt, ceaiul nu trebuie consumat in exces. O ceașcă pe zi va fi suficientă.

3. Avocado

Avocado este bogat în glutation, o tripeptidă neproteică derivată din aminoacizi care ajută la reducerea toxinelor din ficat și pancreas. Și nu uitați că avocado este bogat în grăsimi monoinsaturate, cunoscute și sub denumirea de „grăsimi bune”. Ei au grijă de sănătatea pereților arterelor și facilitează metabolismul colesterolului rău.

Poate fi consumat în salate, guacamole, ca pastă pe pâine, în funcție de plăcerea fiecăruia!

4. Ulei de măsline pentru pancreas și ficat

Uleiurile organice presate la rece, precum măslinele, cânepă și semințele de in, sunt aliați excelenți pentru ficat și pancreas. Nu uitați însă că ar trebui să le consumați cu moderație și în modul cel mai natural: de exemplu, condimentați o salată sau pâine prăjită de grâu.

Acest lucru vă va ajuta la reducerea inflamației acestor organe, la curățarea acestora de toxinele dăunătoare și la optimizarea activității întregului corp.

5. Cereale

Cerealele în cauză sunt surse de fibre, proteine ​​și minerale. Cele mai bune cereale sunt mei, quinoa și hrișcă. Aceste cereale conțin oligoelemente mai utile decât restul cerealelor, pe care le folosim în mod regulat.

Aceste cereale conțin enzime care stimulează digestia. Calmează procesele inflamatorii, scad colesterolul din sânge și au grijă de sănătatea inimii.

6. Anghinare

Anghinarele sunt perfecte pentru orice cină. Sunt delicioase și apetisante. În ceea ce privește sănătatea noastră, aceste legume ajută pancreasul, ficatul și vezica biliară.

Anghinarele facilitează digestia grăsimilor, ameliorează inflamația și reglează ficatul lent și gras. În plus, anghinarele stimulează eliminarea de toxine și activează motilitatea intestinală.

Vă recomandăm să mâncați anghinare cu ulei de măsline, oțet și lămâie la cină.

7. Papaya

Papaya este mai mult decât un fruct tropical delicios care este benefic pentru digestie.

Datorită conținutului de flavonoide, precum criptoxantina, putem reduce nivelul colesterolului „rău” din sânge, opri oxidarea celulelor și pot calma procesele inflamatorii din aceste organe.

O alimentație sănătoasă este cea mai bună variantă pentru un organism sănătos, însă de multe ori consumăm aceleași alimente ani la rând. Multă sănătate!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!