6 tipuri de prieteni pe care trebuie să îi eviți

6 tipuri de prieteni pe care trebuie să îi eviți

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieViata

Aceste tipuri de prieteni au o influență foarte negativă asupra ta. De cele mai multe ori îți strică buna dispoziție, îți fac rău și îți provoacă gânduri negative. Pentru a fi mai liniștit trebuie să scoți astfel de persoane din viața ta.

Iată tipurile de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți:

1. Prietenii fantomă

Poate în trecut erați prieteni foarte buni și vorbeați mereu, dar acum nici măcar nu mai răspunde la mesaje sau la telefon și a dispărut ca o fantomă. Acesta este un semn că trebuie să te oprești din a încerca să îi cauți, deoarece este evident că te evită în mod intenționat. Îți faci mai mult rău dacă vei continua să încerci.

2. Prietenii iresponsabili

Este vorba despre acel tip de prieteni care își cheltuie iresponsabil banii înainte să primească salariul, iar tu trebuie să îi ajuți, care stau în baruri până târziu, iar tu trebuie să te duci după ei ca să-i duci acasă, care intră în situații nepotrivite și tu trebuie să îi scoți din belele. Dacă lucrurile astea se întâmplă odată sau de două ori este normal, dar dacă a devenit un obicei înseamnă că acei prieteni sunt în permanență iresponsabili și ar trebui să îi îndepărtezi înainte să devină o influență rea.

3. Prietenii narcisiști

Termenul „narcisist” a devenit foarte popular în ultimul timp și înseamnă că o persoană se iubește foarte mult pe sine. Dacă prietenii tăi au comportament narcisist, cred că lumea se învârte în jurul lor și nu prea dau atenție celorlalți, acest comportament poate fi obositor. Mai bine îi îndepărtezi până nu îți fură toată energia.

4. Prietenii critici

Prietenii ar trebui să te susțină și să se gândească mereu la binele tău, nu să te critice pentru tot ce faci. Dacă ai ajuns să te ascunzi față de ei, de exemplu să nu le spui dacă ieși la o întâlnire, să nu le spui dacă ți-ai schimbat serviciul pentru că ți-e teamă că te vor critica, atunci aceasta este o prietenie toxică. Alege să fi prieten cu cineva lângă care te simți liber, căruia îi poți spune orice.

5. Prietenii care încearcă să-ți controleze viața

Este vorba despre acea persoană care planifică totul fără să te întrebe, iar la sfârșit nu acceptă un refuz. Care crede că știe ce este mai bine pentru tine și încearcă să ia decizii în locul tău sau să îți dea sfaturi pe care nici nu le-ai cerut. Acestor persoane le place să-ți controleze viața și este foarte greu să scapi de ele.

6. Prietenii bârfitori

Cu toții avem un prieten căruia îi place să bârfească pe toată lumea. Dacă cineva are o problemă el îți va spune imediat despre ce este vorba. Trebuie să fi atent cu astfel de persoane, deoarece așa cum bârfește pe alții, te va bârfi și pe tine la alte persoane, este un lucru general la ei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!