6 greșeli de evitat în căsătorie: sfatul femeilor divorțate

6 greșeli de evitat în căsătorie: sfatul femeilor divorțate

Publicat de Larisa Moldovan pe 6 February 2021 in Lecții de viațăRelatiiSfaturiViata

Când auzim sfaturi oferite de cei divorțați, prima dată avem intenția să nu îi ascultăm, deoarece considerăm că nu sunt în măsură să ofere sfaturi dacă ei nu au putut avea o căsnicie fericită, însă nu este deloc așa. Mulți dintre cei divorțați s-au luptat ani de zile pentru a-și menține căsnicia și chiar au plătit cu prețul fericirii lor toată munca asta, însă într-o căsnicie este muncă de echipă, și oricât te-ai chinui de unul singur, nu vei putea face nimic dacă partenerul tău de viața nu își dorește asta.

Iată cele șase lucruri pe care nu ar trebui să le faci în căsătorie:

1. Vă așteptați ca partenerul să se schimbe.

În primul rând, trebuie să iubești un om așa cum este, cu bune și cu rele. Și în al doilea rând, trebuie să-l inspiri să fie el însuși cu tine. Nu vă așteptați ca cineva să se schimbe pentru dvs., deoarece aceasta schimbare nu va fi pentru mult timp. Ajută-l pe partener să se schimbe pentru el.

2. Vă așteptați ca celălalt să facă totul.

Relațiile implică un compromis, trebuie să vă întâlniți la jumătatea drumului. Nu te poți aștepta ca partenerul tău de viață să facă întotdeauna tot. Și tu trebuie să fii pregătit pentru sacrificii. Într-o familie fiecare trebuie să depună efort pentru a trece ușor peste toate problemele.

3. Îi iei partenerului posibilitatea de a face lucruri pentru tine.

Da, ești puternică și independentă. Dar nu trebuie să îți fie teamă să lași un bărbat să aibă grijă de tine – asta nu te face să pari mai slabă în fața lui. Lasă-ți partenerul să te ajute, pentru că un om iubește când simte că este folositor, când îți face viața mai bună. Dacă vei face tu totul mereu, se va simți în plus lângă tine.

4. Preferi să taci pentru a nu provoca un conflict.

Nu fugiți niciodată de conflict pur și simplu din teamă. Nu vă fie teamă să discutați și chiar să vă certați. Este foarte important să vorbiți întotdeauna despre toate dorințele, problemele și nevoile chiar și pe teme incomode. Pentru că problemele nu vor fi rezolvate de la sine. Dacă îți dorești ceva, spune-i, nu aștepta să-și dea seama, pentru că în tot acest timp vei acumula frustrare în sufletul tău.

5. Lași sentimentele si emoțiile sa preia controlul.

Vor fi momente când vei fi stresat/ă, vei fi furios/furioasă, dar trebuie să-ți controlezi emoțiile pentru a nu face ceva greșit. Nu este bine să ne descărcăm nervii pentru greșelile și problemele noastre pe partener.

6. Îți ascunzi dragostea.

Iubirea nu poate lipsi dintr-o relație. Degeaba iubești dacă nu arăți asta. La fel cum îți palce și ție să te simți iubit/ă, și partenerul tău își dorește același lucru. Arată-i că-l iubești.

Dumnezeu să vă binecuvânteze căsnicia!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!