Curajul face diferenta dintre succes si esec! Esti intrutotul capabil sa-ti creezi viata pe care ti-o doresti. Lucreaza la curaj. Asa construiesti podul care te va duce de la dorinta la realitate.

Curajul face diferenta dintre succes si esec! Esti intrutotul capabil sa-ti creezi viata pe care ti-o doresti. Lucreaza la curaj. Asa construiesti podul care te va duce de la dorinta la realitate.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 July 2018 in Lecții de viațăViata

Oamenii care reusesc sa-si creeze o viata plina de fericire au aceeasi calitate in comun: curajul. Acestia sunt dispusi sa treaca peste teama, lipsa de incredere in sine si sa obtina ceea ce-si doresc cu adevarat. Lucrurile pe care ni le dorim nu sunt doar aspecte lipsite de importanta a ceea ce suntem.Cele mai multe dintre ele ne reflecta interesele, abilitatile, pasiunile si telurile. Aceste aspecte (dorintele noastre, visele si telurile) nu trebuie ignorate. Ele ne dau forta sa ne faurim viata pe care ne-o dorim.

Dar, daca nu ai curajul de a cauta aceste realitati in tine insuti, va fi greu sa aspiri catre o fericire adevarata si implinita. Acest gen de fericire vine atunci cand viata e traita cu adevarat si cand avem curajul sa si luptam pentru a indeplinirea dorintelor noastre, nu pentru enuntarea lor.

Dar cum ne putem cultiva curajul? Iata cinci sfaturi pentru a deveni mai curajos si a lupta pentru indeplinirea dorintelor tale: Nu mai asculta de persoane care se plang mereu, dar nu fac nimic pentru a schimba ceva.

Acestia sunt oameni care nu au curajul de a schimba ceva. Cauta, in schimb, compania unor factori de schimbare, oameni care fac ceva cu viata lor. Acestia sunt oameni care te vor inspira sa-ti traiesti viata cu mai mult curaj, asa ca ei!

Trebuie sa admiti ca lipsa de incredere in sine este o experienta normala.

Lipsa de incredere in sine nu implica lipsa curajului. Ori de cate ori mergem intr-o directie nou, apare lipsa de incredere in sine. Nu avem suficienta experienta pentru a ne crea o ipoteza realista asupra felului in care ne vom descurca. Sfatul cel mai bun: fa-o oricum. Lipsa de incredere in sine va exista mereu si va incerca sa te opreasca. Nu-i acorda mai multa importanta decat este cazul.

Citeste carti care te inspira.

Umple-ti pagina de Facebook cu persoane care te motiveaza. Discuta cu cei care isi traiesc visul. Urmareste oamenii in viata carora se simte deja fericirea. Avem nevoie de multe lucruri pozitive pentru ca asta ne da curaj sa mergem mai departe. Este greu sa fii curajos. Dar devine mai usor atunci cand ai mai multa incredere in tine. Creeaza-ti cu buna stiinta sentimente pozitive.

Este OK si daca nu reusesti.

Exista un citat care spune ca “Nimeni nu esueaza cu adevarat. Doar renunta.” Curajul inseamna sa mergi inainte fara sa primesti garantii.

Curajul este sa-ti urmezi visele chiar si atunci cand exista o sansa sa nu le implinesti. Curajul este atunci cand stii in sinea ta ca indiferent de ce se va intampla, te vei ridica, te vei scutura de praf si vei merge mai departe. Vor fi suficiente motive sa renunti pe parcursul drumului.

Garantat. Dar daca simti ca destinul tau este sa-ti indeplinesti visul, mergi mai departe!

Practica vulnerabilitatea.

Vulnerabilitatea este procesul de asumare a dreptului de proprietate asupra pcurajul vietiiovestii tale de viata, cuvant cu cuvant. Iti permite sa ramai puternic si sa apreciezi experientele care te-au facut sa fii ceea ce esti. Practicam vulnerabilitatea atunci cand ne deschidem in fata persoanelor in care avem incredere si atunci cand impartasim sentimente intime intr-un spatiu sigur care ofera apropiere si intelegere.

Acest lucru creaza pentru noi o baza care ne ajuta sa mergem mai departe cu mai mult curaj pe masura ce ne dezvoltam tot mai multa acceptare de sine. Cat este de greu sa iti gasesti curajul pentru a dobandi ceea ce-ti doresti in viata? Ce te retine? Fiecare dintre noi isi poate crea viata pe care si-o doreste. Trebuie doar sa avem curajul de a actiona.

Adica sa infruntam greul: ideile preconcepute, lipsa de incredere in sine, critica, teama si toata pleiada care vine odata cu ele. Toti trecem prin asta! Fiecare dintre noi. Cei care au reusit pur si simplu au mers mai departe cu mai mult curaj. Vestea cea buna este ca si tu o poti face!

Esti intrutotul capabil sa-ti creezi viata pe care ti-o doresti. Lucreaza la curaj. Asa construiesti podul care te va duce de la dorinta la realitate.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon
Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!
Urmărește-ne și pe Google News

Vrei să vezi articolele direct pe telefonul tău? Urmărește-ne pe Google News!
Mai multe opțiuni
Ultimul video postat pe pagină:
Distribuie
Distribuie pe Facebook Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Whatsapp
Mai multe opțiuni Mai multe opțiuni
Mai multe opțiuni
Închide