5 moduri de a face față gândurilor negative și de a începe să trăiești cu adevărat

5 moduri de a face față gândurilor negative și de a începe să trăiești cu adevărat

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Gândurile negative ne pot schimba perspectiva asupra lucrurilor și în cele din urmă ne pot distruge viața. Și, deși credem că nu putem să scăpăm de ele, acest lucru este posibil.

Dar se pare că gândurile noastre sunt mult mai puternice decât credem și uneori nu le putem controla nici dacă vrem. Dar noi vă prezentăm câteva sfaturi cu ajutorul cărora le veți putea controla:

1. Schimbați gândurile negative în gânduri pozitive

De fiecare dată când ne vine un gând negativ în minte, este important să analizăm dacă avem motive pentru a gândi așa. În loc să ne gândim că ,,Acest lucru nu va merge”, trebuie să spunem că ,,Sigur o să meargă, am încredere în forțele mele.” De multe ori negativismul este cauza eșecului , așa că data viitoare gândiți-vă că totul o să fie bine și cu siguranța veți avea un rezultat pe măsura așteptărilor dumneavoastră. Totul depinde de modul în care priviți lucrurile.

2. Înțelegeți că gândurile negative sunt normale.

Gândurile negative sunt complet normale, toată lumea le are, dar așa cum am spus mai sus, trebuie să știm cum să le controlăm. Trebuie să înțelegem că este un lucru comun și că nu este nimic în neregulă cu dumneavoastră dacă le aveți. Important este să nu le lăsăm să ne dicteze viața.

3. Îndreptați-vă atenția spre altceva

Atunci când apar gândurile negative care îți afectează mintea, este bine să îți îndrepți atenția în altă parte, să găsești o activitate care iți face plăcere și să te menții ocupat pentru ca aceste gânduri să dispară. Ba mai mult, s-ar putea să vă bine-dispună aceste activități.

4. Sunt doar gânduri, nu semnifică realitatea

Când avem gânduri negative, le tratăm adesea ca pe un lucru real și nu doar ca pe gânduri. Trebuie să înțelegeți că gândurile voastre nu corespund întotdeauna cu realitatea și sunt în mare parte doar în imaginația voastră. Nu le lăsați să vă influențeze deciziile.

5. Căutați cauza

Trebuie să te întrebi din ce cauză îți apar aceste gânduri. De unde vin ele și de ce? Poate se nasc din frică, din negativism sau din insecurități. Pentru a le putea controla este bine să analizăm mai întâi cauza.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!