5 lecții de viață pe care le învățăm prea târziu

5 lecții de viață pe care le învățăm prea târziu

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Poate că ați auzit deja aceste sfaturi de un milion de ori sau poate vor fi o revelație pentru dvs. Toate acestea sunt adevăruri simple, dar vin la noi prea târziu.

Amintiți-vă aceste 5 lecții pe care viața însăși ne învață și încercați să urmați sfaturile de mai jos.

1. Percepția noastră este realitatea noastră

Modul în care percepem lumea și o acceptăm determină calitatea vieții. Percepția noastră este cea care creează atât prejudecăți, cât și înțelegere. Generează atât frică, cât și curiozitate. Totul depinde de percepție.

Este atât de simplu și atât de dificil în același timp. Amintiți-vă, lumea este așa cum o percepeți voi.

2. Totul în lume este temporar și impermanent

Chiar și pe inelul regelui Solomon era scris „Și asta va trece”. Bucuria ta este temporară, la fel și durerea ta. Deci, atunci când ești fericit, apreciază-o, pentru că fericirea nu poate dura pentru totdeauna. Dar nu uita că nici durerea nu durează pentru totdeauna. O lecție poate fi învățată din orice situație. Singura întrebare este dacă doriți să o recuperați.

3. Importanța prezenței

„Dacă ești deprimat, atunci trăiești în trecut. Dacă sunteți îngrijorat, atunci trăiți în viitor. Dacă ești liniștit, atunci trăiești în prezent”. Așa a spus odată vechiul filozof chinez Lao Tzu și a avut perfectă dreptate.

În timp ce ne îngrijorăm de ceea ce a trecut deja sau de ceea ce va fi în continuare, viața trece pe lângă noi. Desigur, este important să vă analizați acțiunile și să faceți planuri, dar nu lăsați trecutul și viitorul să vă ia prezentul.

4. Fă ceea ce iubești și iubește ceea ce faci

Suntem la serviciu majoritatea timpului nostru. Imaginați-vă cât de rău și neproductiv este să vă pierdeți viața cu ceva ce urăști din toată inima. Dacă nu ești mulțumit de slujba ta, aceasta se reflectă în alte aspecte ale vieții tale, indiferent dacă vrei sau nu.

5. Fericirea necesită efort

Oamenii fericiți sunt oameni care lucrează la ei înșiși, preiau controlul asupra vieții lor. Tu singur decizi dacă ești victima sau câștigătorul. Investiți în auto-dezvoltare și amintiți-vă că a vă compara cu alți oameni este cea mai mare pierdere de timp.

Nu mai răsfoiți paginile de pe rețelele de socializare, uitându-vă la fotografiile altor persoane și oftând că nimic nu este în regulă în viața voastră. Acest lucru nu numai că vă afectează în mod negativ stima de sine, ci și percepția asupra lumii. Mai bine fii atent la tine, nu te mai uita la ceilalți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!