5 ceaiuri care vă pot face ficatul să funcționeze eficient

5 ceaiuri care vă pot face ficatul să funcționeze eficient

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 February 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ficatul este un organ intern mare, care filtrează toxinele. Ficatul curăță sângele de substanțe dăunătoare, participă la procesele metabolice și sintetizează unele dintre componentele necesare pentru corpul nostru. Ficatul este o parte integrantă a sistemului digestiv. În aceasta se produce bila, care este utilizată în digestie.

Ficatul nostru suferă foarte mult în lumea modernă de dietă nesănătoasă, inactivitate fizică, obiceiuri proaste. Ca rezultat, se formează diverse boli hepatice. Cele mai frecvente dintre ele sunt bila leneșă, modificări ale compoziției ficatului și inflamația. Pentru ca ficatul să funcționeze mai bine și să se recupereze mai repede, trebuie curățat în mod regulat.

Desigur, acest lucru ar trebui făcut sub supravegherea unui medic, dar puteți discuta cu el și despre posibilitatea de a lua remedii naturale pentru curățare. Astfel, ceaiul pentru ficat este un remediu eficient pentru vindecarea și prevenirea hepatitei, fibrozei, cirozei și a altor boli ale ficatului.

Componentele ceaiurilor și efectele acestora asupra sănătății ficatului.

Aceste ceaiuri pot fi cumpărate de la fiecare farmacie. Cele mai bune sunt ceaiurile din lapte de ciulin, mușețel, coriandru, păpădie, cicoare, coada ursului, coada calului, hrean, frasin de munte, coada șoricelului, curcuma, măceșe și alte plante.

Laptele de ciulin sprijină activitatea celulelor hepatice și le reface membranele. Laptele de ciulin scade nivelul zahărului și colesterolului, vindecă vasele de sânge și reduce expunerea la radiații.

Mușețelul nu numai că are proprietăți antiseptice, ci și curăță ficatul. În scopuri medicinale, se folosesc flori de mușețel. Mușețelul nu are contraindicații, poate fi băut chiar și de mamele însărcinate și care alăptează.

Coriandru curăță corpul de substanțe toxice și dăunătoare, reduce sarcina asupra acestui organ.

Păpădie. Rădăcina păpădiei este benefică pentru ficat. Este, de asemenea, utilizată în produsele farmaceutice tradiționale. Păpădia neutralizează și elimină toxinele.

Cicoarea curăță și regenerează ficatul, stimulează producerea și mișcarea bilei.

Coada calului ajută la îndepărtarea pietrelor mici din ficat.

Hreanul previne o bilă leneșă.

Coada șoricelului accelerează metabolismul.

Ceaiurile din plante sunt utilizate pentru prevenirea sau tratamentul bolilor, dar nu în faza activă. Ceaiurile sunt indicate în următoarele situații:

  • Severitate și disconfort în zona ficatului.
  • Respirație urat mirositoare.
  • Gust neplăcut, amar în gură.
  • Senzație de greață.
  • Balonare.

Remediile naturale nu reprezintă în general o amenințare pentru sănătatea umană, dar ceaiurile din plante pentru ficat au și contraindicații:

  • alergie la unele plante,
  • pietre mari în vezica biliară,
  • icter,
  • boli ale ficatului și vezicii biliare în faza acută,
  • dureri abdominale inexplicabile.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!