5 beneficii pentru sănătate ale oțetului de mere

5 beneficii pentru sănătate ale oțetului de mere

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 March 2022 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Oțetul de mere este bogat în polifenoli, care sunt antioxidanți puternici ce protejează celulele de modificările care provoacă boli, precum și ajută la reducerea inflamației articulațiilor, ameliorează durerea și îmbunătățesc mișcarea articulațiilor.

Datorita fermentației sale, oțetul de mere este bogat în enzime care ajuta la digerarea alimentelor și accelerează eliminarea toxinelor din sistemul digestiv, protejând stomacul și facilitând digestia. În plus, conține acizi precum malic, lactic și citric, care ajută ficatul să funcționeze corect și să detoxifice organismul.

Iată care sunt principalele avantaje ale oțetului de mere:

1. Ajuta la reducerea masei de grăsime din corp

Oțetul de mere ajută la pierderea în greutate deoarece reduce vârfurile de insulină și nivelul de glucoză din sânge, precum și acidul acetic, care blochează absorbția amidonului și zahărului.

Pentru a pierde în greutate cu ajutorul oțetului de mere, ar trebui sa consumi 1-2 linguri de oțet de mere diluat într-un pahar cu apa înainte de prânz și cină.

2. Îmbunătățirea stării pielii

Aplicat pe piele, oțetul de mere ajută la reducerea petelor și la ameliorarea mâncărimii de la mușcăturile de țânțari. Deoarece are proprietăți dezinfectante și antiinflamatoare, poate fi util pentru vindecarea rănilor și ulcerelor și, prin urmare, poate fi folosit pentru curățarea pielii în caz de acnee. Oțetul de mere are și proprietăți oxidante care încetinesc îmbătrânirea.

O metodă simplă este să aplicați puțin oțet de mere pe o bucată de bumbac și să vă ștergeți fața după ce v-ați spălat. Ajută la vindecarea acneei inflamate și la deblocarea porilor. Apoi clătiți și uscați pielea, și aplicați o cremă hidratantă pentru utilizare zilnică cu protecție solară încorporată.

3. Adaugă strălucire parului

Oțetul de mere poate fi folosit și pe păr pentru a da strălucire și vitalitate. În plus, este un excelent remediu casnic pentru mătreață datorită proprietăților sale antifungice.

Pentru a da parului mai multa strălucire, îți poți spăla și înmuia parul, cum faci de obicei, iar la finalul procesului, aplică direct pe șuvițe oțet de mere. Puteți pune o jumătate de pahar de oțet de mere și completați cu apă apoi amestecați-l și aplicați soluția pe tot părul. După se usucă părul.

4. Vindecă cuticula

Oțetul de mere ameliorează paronichia (Panaritiu), o infecție la marginea unghiei care apare de obicei atunci când cuticula este îndepărtată excesiv de pe unghie. Acest lucru se datorează faptului că oțetul de mere, pe lângă aciditate, are efecte antiinflamatoare și antiseptice, luptă împotriva microbilor care pot crește acolo.

Pentru acest tratament, aplicați 1 picătură de oțet de mere pe fiecare unghie și lăsați sî acționeze.

5. Alte beneficii pentru sănătate

Oțetul de mere ajuta la digerarea alimentelor și la detoxifierea ficatului.

Cu toate acestea, folosirea oțetului poate fi periculoasă în unele cazuri, deoarece concentrația de acid variază de la o marcă la alta și chiar în cadrul aceleiași mărci, deoarece depinde de timpul de fermentație și de calitatea fructelor folosite la producerea produsului. De aceea, se recomanda întotdeauna folosirea oțetului de mere pentru tratarea sau prevenirea problemelor de sănătate, în special a pielii, conform sfatului unui medic.

Cum se prepară oțet de mere

Oțetul de mere se poate face și acasă, aveți nevoie doar de mere și apa, deci este cat se poate de natural. Deși simplu, este un proces care are nevoie de timp.

Dacă faceți pentru prima dată oțet de mere, este recomandat să nu mâncați prea multe mere pentru a evita risipa. De aceea, se recomanda folosirea a 2 mere mari, care trebuie spălate bine, curățate și sâmburii scoși, apoi tăiate felii.

După urmați acești pași:

Puneți merele la mărunțit într-un blender și adăugați puțină apă. Cantitatea de apa variază în funcție de cantitatea de mere folosita, de obicei se recomanda adăugarea de apa până când cel puțin jumătate din mere sunt acoperite;

Porniți blender-ul și așteptați până când merele sunt tocate complet;

Se pune apoi într-un recipient de sticlă, se acoperă cu un capac și se lasă la lumină la temperatura camerei (de preferință 18 până la 30 ° C) timp de 4-6 săptămâni. Este important ca sticla să nu fie umplută complet pentru ca fermentarea să aibă loc fără probleme;

După această perioadă se toarnă totul într-un recipient mai mare, se acoperă cu o cârpă curată și se lasă aproximativ 3 zile.

Apoi, oțetul de mere trebuie strecurat și pus într-o sticlă închisă la culoare și poate fi folosit.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!