4 pași simpli pentru a-ți controla emoțiile și stările interioare în fața celorlalți

4 pași simpli pentru a-ți controla emoțiile și stările interioare în fața celorlalți

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Dezvoltare PersonalaGanduriPersonalitatePsihologie

Păstrarea emoțiilor sub control ne permite să fim plini de compasiune, eficiență la locul de muncă și concentrarea asupra a ceea ce vrem să realizăm în viață. În plus, stabilitatea emoțională ajută la construirea unor relații puternice și de durată.

Singura întrebare este cum se poate realiza această stabilitate?

Ce este stabilitatea emoțională?

Stabilitatea emoțională este capacitatea unui individ de a menține cumpătul și liniștea. Dacă ești stabil din punct de vedere emoțional, poți rămâne calm chiar și într-o situație stresantă. Același lucru este valabil și pentru momentele de bucurie.

Stabilitatea emoțională vine odată cu maturitatea emoțională. Tu însuți poți decide să devii mai stabil emoțional.

Iată cele 4 caracteristici cheie ale stabilității emoționale de la maestrul Osho:

1. Cunoașteți viața în toate modurile posibile.

„Cunoașteți viața în toate modurile posibile: bine-rău, amar-dulce, întunecat, vară-iarnă. Cunoașteți întreaga dualitate a lumii. Nu vă temeți de experiență, deoarece cu cât este mai multă, cu atât veți deveni mai maturi ”, – Osho.

Până ajungi la maturitate trece mult timp. Maturitatea vine la noi prin lecții, pierderi și succese, îndoieli, preziceri și confuzie în labirinturile vieții. Într-un cuvânt, pentru a vă înțelege pe voi înșivă, emoțiile voastre, precum și punctele forte și punctele slabe, trebuie să cunoașteți viața din diferitele sale părți. Aceasta este singura modalitate de a te dezvolta și de a te îmbunătăți.

2. Ascultă-te.

„Ascultă-te. Fii tu insuti. Nu încerca să devii altcineva ca să te maturizezi. Maturitatea înseamnă a-ți asuma o responsabilitate de a fi tu însuți, indiferent de rezultat.”. – Osho.

Există atât de mulți oameni în jurul tău care îți spun cine ar trebui să fii, cum trebuie să te comporti și ce ar trebui să faci. Și uneori este foarte dificil să privești în interiorul tău și să înțelegi cine ești cu adevărat. Înțelegerea noastră și ceea ce vrem cu adevărat din viața noastră joacă un rol important în a deveni o persoană matură și stabilă din punct de vedere emoțional.

3. Iubeste, nu te indragosti.

„O persoană matură nu se îndrăgostește, ci începe să iubească. Numai oamenii imaturi se îndrăgostesc – se poticnesc și se îndrăgostesc cu capul înainte” – Osho.

Când vorbim despre dragoste, folosim adesea cuvântul „îndrăgostește-te”. Cu toate acestea, Osho consideră că este o manifestare a imaturității emoționale.

4. Să nu-ți fie frică de emoțiile negative.

Nu poți fi fericit fără tristețe. Ar trebui să existe echilibru în toate. Mulți dintre noi încercăm să evităm emoțiile negative pentru că nu ne place să le experimentăm. Dar adevărul este că ignorarea nu va face decât să înrăutățească lucrurile pe termen lung.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!