18 sfaturi pentru cei care vor sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti! Se poate!

18 sfaturi pentru cei care vor sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti! Se poate!

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 September 2018 in De SufletRelatii

Va intrebati de ce unele cupluri rezista si imbatranesc impreuna in timp ce altele, desi s-au iubit, se destrama repede?

„Au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!” – sfaturi pentru o relație durabilă

Fii gata la timp, nu vă certați de la nimicuri, nu fiți egoiști, iubiți-vă necondiționat!

1. Nu subaprecia importanța gestului de a întreba cum a trecut ziua partenerului. Micile plăceri nu devin mai puțin plăcute doar din cauza că sunt parte din rutină. La sfârșitul zilei, chiar dacă simți de parcă nimănui nu i-ar păsa de ceea ce ai făcut, partenerului i-ar plăcea să audă despre asta, ba chiar să împărtășiți faptele realizate timp de o zi.

2. Unele certuri sînt doar mici neînțelegeri, nu motive de despărțire. Poți fi îndrăgostit nebunește de cineva, fiind supărat rău în același timp. Certurile nu semnifică sfârșitul relației, partenerii ce se iubesc cu adevărat pun în prim plan relația dintre ei, și nu certurile.

3. Recunoaște obligațiunile dintr-o relație. Poate nu-ți place muzica pe care o ascultă partenerul, sau un film la care te invită, dar nu uita că îl faci fericit cu prezența ta în acele momente, deci se merită pe deplin să mai cedezi din egoism.

4. Micile surprize au o valoare mare. Dacă partenerului tău îi plac portocalele cu ciocolată, nu ezita să îl surprinzi cu această mică plăcere. Îi vei demonstra că anume la el și la plăcerile lui te-ai gândit în timpul cumpărăturilor.

5. Sărutări la plecare și revenire acasă. Sau dacă nu stați împreună, nu ezitați să vă oferiți mici sărutări de fiecare dată când vă salutați, sau despărțiți. Înainte de treburile casnice, cină sau oricare planuri aveți pentru seara în familie, în primul rând sărutați-vă. Astfel veți demonstra că în primu rând aveți grijă unul de celălalt, apoi de alte treburi.

6. Uneori e bine să refuzați invitațiile în oraș doar ca să petreceți timpul doar în doi. Vor apărea tot mai mulți prieteni cu care vă veți petrece multe seri de weekend. Nu ezitați să refuzați uneori aceste invitații pentu cîteva ore în plus petrecute în liniștea casei Dvs.

7. Familia partenerului e și familia ta. Vei fi apreciată și respectată dacă oferi același lucru familiei partenerului. Iar acest fapt va fi apreciat cel mai mult de jumătattea ta. Nu uita că liniștea și armonia vieții voastre de cuplu depinde foarte mult și de atitudinea familiilor voastre față de alesul inimii.

8. „Te iubesc” nu are supradozaj. Aceste două cuvinte nu își pierd niciodată din importanță și semnificație, chiar dacă sunt rostite în fiecare zi.

9. Fii alături atunci când partenerul se simte rău. Acest lucru poate implica planuri amânate, o cafea cu prietenele, sau o întâlnire, o fugă la faramcie după medicamente sau mai mult timp petrecut la bucătărie, pregătind ceaiuri. Nu te plânge de acestea, nimeni nu se îmbolnăvește intenționat, iar dacă v-ați schimba cu locurile, el ar fi alături.

10. Preia treburile casnice atunci când unul din voi e prea ocupat la serviciu. Poate nu vrei să speli rufe, să arunci gunoiul sau să faci curat prin casă, dar o faci pentru a prelua din sarcinile partenerului. Gândește-te că astfel veți avea mai mult timp de petrecut împreună atunci când iubitul sau iubita revine acasă.

11. Nu fă glume pe seama partenerului în prezența altor persoane. Fii respectuos și analizează ce ar vrea și el ca prietenii voștri să cunoască.

12. Fii gata la timp. Multe certuri se pot evita dacă începi să te pregătești cu 30 minute mai înainte. Vei reuși cu aranjatul părului sau călcatul bluzei și vei fi gata la timp, astfel partenerul, sau cineva de la petrecrea la care mergeți, nu avea motive de supărare pentru că ați întârziat mult.

13. Dacă cineva vorbește urât de partenerul tău, ține-i apărarea! Chiar dacă îți place să fii politicos și tacticos atunci când oamenii vorbesc urît, e loc și de excepții uneori, mai ales când vine vorba de jumătatea ta. Sunteți sprijin unul pentru celălalt.

14. Informați partenerul despre planurile individuale. Evitați surprizele neplăcute atuci când îl anunțați din timp despre ieșirile cu prietenele sau vizite. Astfel el nu se va îngrijora că lipsiți prea mult, va avea și el loc pentru planuri personale. Nu se pune problema în a cere permisiune, e vorba de respect față de persoana dragă.

15. Răspundeți la apel sau mesaj. Chiar dacă sunteți împreună de mai mult timp, nu ignorați apelurile telefonice sau mesajele. Acestea ar trebui să fie o prioritate. Fiți sigur că jumătatea Dvs are ceva important de comunicat, fie chiar și un simplu „Te iubesc.”

16. Nu vă certați în timpul călătoriilor. Motive de certuri pot fi o mulțime, fie hotelul ales prost, sau lucruri uitate acasă. Dar niciunul nu poate fi atât de important, încât să vă strice vacanța.

17. Fii spotan. Rezervează o masă la un restaurant sau treceți prin parcul de lângă casă în timp ce vă întoarceți de la servciu, iar o partidă de sex spontan vă poate ridica moralul pentru toată ziua. Fii imprevizibil, astfel vei aduce mai multă culoare vieții de zi cu zi.

18. Iubiți-vă necondiționat! E atât de simplu să o faci.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!