15 semne pe care corpul tau le resimte înainte cu până la o luna de un accident vascular cerebral

15 semne pe care corpul tau le resimte înainte cu până la o luna de un accident vascular cerebral

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2020 in SanatateSfaturiStiintaViata

Când ajungi la o anumită vârstă, trebuie să fii conștient de anumite boli care sunt periculoase pentru sănătate dar și pentru viață.

Un accident vascular cerebral este întotdeauna neașteptat, așa că ar părea imposibil să te pregătești din timp pentru el. Cu toate acestea, corpul ne avertizează în înainte despre el. Problema este că aceste semne de avertizare sunt atât de frecvente încât le confundăm cu boli comune.

1. Ce este un accident vascular cerebral?

Există două tipuri de accidente vasculare cerebrale: hemoragice și ischemice. Accidente vasculare cerebrale ischemice sunt cauzate de blocaje în artere, care are ca rezultat scăderea fluxului sanguin către creier. Acesta este cel mai frecvent tip de accident vascular cerebral. Accidentul vascular cerebral hemoragic este cauzat de hemoragii și cheaguri de sânge în creier care pot fi cauzate de traume, lovituri, accidente, căzături.

Accidente vasculare cerebrale sunt o afecțiune în care fluxul sanguin către creier este întrerupt, rezultând o scădere sau lipsa completă de oxigen. În plus, aportul de substanțe nutritive către creier se oprește, rezultând leziuni cerebrale severe și moartea celulelor creierului. În cazurile non-fatale, acest lucru duce cu siguranță la invaliditate pe termen lung sau paralizie.

În condițiile de accident vascular cerebral care duce la paralizie, acest lucru se datorează deteriorării părții creierului care este asociată cu o anumită parte a corpului. Un accident vascular cerebral poate provoca paralizie parțială sau completă.

Simptome frecvente ale accidentului vascular cerebral iminent.

Ceea ce poate nu știați este că semnele de avertizare ale unui accident vascular cerebral pot apărea chiar și cu o lună înainte ca accidentul vascular cerebral să se întâmple. Identificarea acestor semne vă poate salva viața. Mai mult, puteți reduce semnificativ efectele lui, având o recuperare mai rapidă.

Simptomele variază de la o persoană la alta, potrivit experților medicali. Cu toate acestea, există câteva semne comune ale unui accident vascular cerebral care urmează să se întâmple.

1. Sughițuri persistente.

2. Amețeli sau leșin.

3. Migrenă și dureri de cap.

4. Respirație scurtă.

5. Palpitații.

6. Halucinații.

7. Debutul brusc al epilepsiei.

8. Oboseală și slăbiciune.

9. Schimbarea personalității.

10. Stare generală de slăbiciune.

11. Deficiență de vedere la unul sau la ambii ochi.

12. Tensiune arterială.

13. Durere severă la umăr.

14. Amorțeală și paralizie pe termen scurt a membrelor.

15. Umflarea gâtului.

3. Ce puteți face pentru a evita un accident vascular cerebral.

Acordați atenție semnelor care avertizează un accident vascular cerebral. Dacă observați că aceste simptome sunt prezente și persistă, consultați imediat medicul dumneavoastră.

Cel mai simplu mod de a evita un accident vascular cerebral este îmbunătățirea circulației sângelui în organism. Aceasta înseamnă că trebuie să urmați o dietă sănătoasă și să faceți mișcare.

Evitați alimentele care cresc colesterolul, cum ar fi alimentele procesate și alimentele fast food. Aceștia sunt principalii factori de blocaj arterial. Este necesar să renunțați la fumat și să evitați consumul excesiv de alcool.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!