14 alimente care îți vor stimula circulația și îți vor întări inima

14 alimente care îți vor stimula circulația și îți vor întări inima

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 November 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Circulația slabă este o problemă comună care apare în prezența multor boli. Cauzele majore includ boala arterială periferică, diabetul, obezitatea, fumatul și boala Raynaud.

Circulația redusă determină simptome neplăcute: durere, spasme musculare, amorțeală, tulburări digestive și extremități reci.

Iată 14 alimente pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți circulația:

1. Ardei roșu.

Gustul iute al ardeiului roșu provine dintr-o substanță numită capsaicină. Capsaicina împinge fluxul sanguin către țesuturi prin scăderea tensiunii arteriale și prin stimularea eliberării de oxid nitric și a altor compuși vasodilatatori. Conexiunile vasodilatatoare permit sângelui să curgă mai ușor prin vene și artere prin relaxarea mușchilor din pereții acestor vase de sânge.

2. Rodie.

Rodiile sunt fructe suculente, dulci, care conțin mulți antioxidanți polifenolici și nitrați care dilată vasele de sânge. Mănâncă orice formă de rodie sau suc de rodie pentru ați îmbunătăți circulația sângelui și alimentarea cu oxigen a țesutului muscular, ceea ce este deosebit de benefic pentru persoanele active fizic.

3. Ceapă.

Ceapa este o sursă excelentă de antioxidanți flavonoizi sănătoși pentru inimă. Această legumă îmbunătățește circulația prin dilatarea arterelor și a venelor, crescând în același timp fluxul sanguin. Ceapa are și proprietăți antiinflamatorii, care sunt, de asemenea, foarte benefice pentru sănătatea cardiovasculară.

4. Scorțișoara.

Scorțișoara este un condiment care crește temperatura, care are mari beneficii pentru sănătate. Favorizează vasodilatația și fluxul sanguin în artera coronară, care furnizează sânge inimii. În plus, scorțișoara ajută la scăderea tensiunii arteriale prin dilatarea vaselor de sânge, ceea ce este benefic pentru circulația sângelui și a inimii.

5. Usturoiul.

Usturoiul este renumit pentru beneficiile sale pentru circulația sângelui și a inimii. Compușii de sulf din usturoi, în special alicina, stimulează fluxul sanguin către țesuturi și scad tensiunea arterială prin relaxarea vaselor de sânge.

6. Peștii grași.

Peștii grași (cum ar fi somonul și macroul) sunt surse excelente de acizi grași omega-3. Aceste grăsimi sunt benefice în special pentru circulația sângelui, deoarece stimulează producția de oxid nitric, care dilată vasele de sânge și crește fluxul sanguin. În plus, grăsimile omega-3 previn formarea colesterolului și a cheagurilor de sânge în vasele de sânge.

7. Sfecla.

Mulți sportivi beau suc de sfeclă – și pe bună dreptate. Sfecla conține o mulțime de nitrați, pe care organismul îi transformă în oxid nitric. Iar oxidul nitric dilată vasele de sânge și crește fluxul de sânge către țesutul muscular. Sfecla roșie stimulează circulația sângelui nu numai la sportivi, ci și la persoanele în vârstă cu tulburări circulatorii.

8. Curcuma.

Curcuma a fost folosită mult timp în medicina ayurvedică și chineză pentru a deschide vasele de sânge și pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Curcuma conține o substanță numită curcumină, care stimulează producția de oxid nitric, reduce stresul oxidativ și reduce inflamația.

9. Frunzele legumelor

Frunze (spanac, salată, etc.) conțin mulți nitrați, pe care organismul îi transformă în oxid nitric, un puternic vasodilatator. Alimentele bogate în nitrați îmbunătățesc circulația sângelui prin dilatarea vaselor de sânge și permițând sângelui să curgă mai ușor. Consumul regulat de frunze verzi reduce tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare.

10. Citrice.

Citricele (portocale, lămâi, grapefruit etc.) conțin mulți antioxidanți, inclusiv flavonoizi. Flavonoidele reduc inflamația din organism, ceea ce duce la scăderea tensiunii arteriale și la o flexibilitate crescută a arterelor, precum și la îmbunătățirea fluxului sanguin și la producția de oxid nitric. Consumul regulat de citrice reduce semnificativ riscul de accident vascular cerebral.

11. Nucile.

Nucile sunt pline de compuși benefici: L-arginină, acid alfa lipoic, vitamina E – toate acestea contribuind la producerea de oxid nitric. Consumul de nuci vă poate ajuta să reduceți tensiunea arterială, să îmbunătățiți funcția vaselor de sânge și să reduceți inflamația, ceea ce este deosebit de benefic pentru diabet.

12. Roșii.

Roșiile ajută la reducerea activității enzimei de conversie a angiotensinei (ECA), care determină restrângerea vaselor de sânge pentru a controla tensiunea arterială. Extractul de roșii funcționează în mod similar cu inhibitorii ECA, dilatând vasele de sânge și promovând fluxul sanguin liber. De asemenea, previne blocajul vascular.

13. Fructele de pădure.

Agora media
Fructele de pădure sunt foarte benefice, deoarece au atât proprietăți antioxidante, cât și antiinflamatoare. Inflamația cronică dăunează vaselor de sânge și crește tensiunea arterială, ceea ce poate duce la o circulație deficitară. Consumul de fructe de pădure poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale, a ritmului cardiac, a agregării trombocitelor și a inflamației.

14. Ghimbir.

În medicina chineză și indiană, ghimbirul este folosit de mii de ani și, dintr-un motiv întemeiat, reduce tensiunea arterială și îmbunătățește circulația sângelui. Cu un consum regulat de ghimbir (2-4 g pe zi), riscul de hipertensiune este redus semnificativ.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!