11 remedii naturale pentru arsurile la stomac care funcționează cu adevărat

11 remedii naturale pentru arsurile la stomac care funcționează cu adevărat

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturiViata

Aciditatea stomacului sau arsurile la stomac sunt o senzație neplăcută pe care o experimentează mulți oameni. Conform statisticilor, arsurile la stomac sunt experimentate periodic de 20 până la 50% din populație, iar 10-20% suferă de această afecțiune mai des de o dată pe săptămână.

Mediul unui stomac sănătos este acid, datorită acțiunii acidului clorhidric – componenta principală a sucului gastric. Și în esofag, aciditatea este aproape de neutră. În mod normal, mișcarea inversă a alimentelor este prevenită de sfincter – mușchiul circular. Când sfincterul se slăbește, conținutul acid al stomacului este aruncat în esofag. Acest proces se numește reflux.

Pereții stomacului sunt căptușiți în interior cu un film protector de mucus. Datorită acestui fapt, aceștia sunt protejați de efectele agresive ale acidului. Dar în glandele esofagului care produc mucus protector sunt absenți. Prin urmare, conținutul gastric acid îi corodează membrana mucoasă, de fapt, apare o arsură chimică. Aceasta se manifestă printr-o senzație de arsură sau durere.

Această problemă poate fi cauzată de:

  • mâncarea prea multă;
  • boli ale tractului gastro-intestinal;
  • tulburări de alimentație;
  • administrarea anumitor medicamente;
  • excesul de greutate corporală;
  • fumat;
  • sarcina

11 remedii naturale care pot atenua această afecțiune.

1. Apă

Un pahar de apă caldă va reduce pur și simplu aciditatea și va ameliora arderea. Lichidul ajută la diluarea acidului și asigură buna funcționare a stomacului.

2. Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu ajută la neutralizarea acidității stomacului și a corpului în general. Pentru a face acest lucru, dizolvați o linguriță de bicarbonat de sodiu (4,6 g) în 1 cană de apă (200 ml). Se bea din picioare. Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru arsurile la stomac nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează, precum și persoanelor care suferă de hipertensiune și boli cronice ale tractului gastro-intestinal.

3. Zeama de cartofi

Zeama de cartofi calmează durerea, reduce formarea de acid în stomac, favorizează vindecarea membranei mucoase a tractului gastro-intestinal. Pentru a pregăti sucul, aveți nevoie de cartofi proaspeți, spălați și curățați trei cartofi, radeți-i și stoarceți zeama prin tifon. Lăsați zeama să se infuzeze 2-3 minute, dar nu mai mult preveni oxidarea.

4. Ghimbir

Ghimbirul este un remediu eficient datorită efectului său alcalin, care reglează pH-ul din stomac prin controlul compușilor acizi. Pentru a pregăti infuzia, o linguriță de ghimbir ras se dizolvă într-o cană cu apă fierbinte și se lasă la infuzat timp de 10 minute. Beți 50 ml de trei ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă. Această băutură ajută la arsuri la stomac, greață, vărsături și pierderea poftei de mâncare.

5. Infuzie de anason

Anasonul s-a dovedit a fi un remediu natural excelent pentru reducerea acidității stomacului. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că unele persoane sunt alergice la compușii săi activi. Pentru a pregăti infuzia, luați 2 lingurițe de anason și 1 cană de apă fierbinte. Se infuzează 10 minute.

6. Oțet de mere

În ciuda faptului că acest ingredient conține acizi, atunci când este consumat și ingerat, oțetul de mere are un efect alcalin care poate reduce aciditatea. Pentru a pregăti amestecul, este suficient să diluați o lingură de oțet de mere într-un pahar cu apă.

7. Gelul din aloe vera

Gelul din Aloe vera acționează ca un tonic pentru stomac, ideal pentru reglarea acidității și îmbunătățirea digestiei. Gelul 100% aloe poate fi folosit singur sau adăugat la compoturi sau sucuri proaspete.

8. Papaya

Fructele de papaya conțin o enzimă digestivă cunoscută sub numele de papaină, care interferează cu diferite procese digestive și ajută la reducerea acidității stomacului.

Papaina stimulează, de asemenea, absorbția proteinelor, care previne refluxul de acid. Această enzimă și-a dovedit eficacitatea în tratamentul ulcerelor și chiar în eliminarea sindromului intestinului iritabil. Papaya este recomandată pentru combaterea tulburărilor frecvente, cum ar fi constipație, stomac deranjat și gastrită. Mănâncă o bucată de papaya crudă sau adaugă-o în diverse sucuri sau cocktailuri.

9. Scorțișoară

Infuzia de scorțișoară poate face minuni, facilitează digestia și combate inflamația, aciditatea și gazele. Pentru a pregăti infuzia veți avea nevoie de 1 linguriță de scorțișoară (3 g) și 1 cană de apă fierbinte (250 ml). Se infuzează 10 minute. Puteți spori efectul acestei băuturi liniștitoare adăugând puțină miere.

10. Banane

Acest fruct are un pH de 5,6, ceea ce face ca bananele să fie o modalitate excelentă de a ameliora simptomele acidității stomacului. Mănâncă o banană când simți arsuri la stomac.

11. Ananas

Acest fruct tropical este cunoscut pentru acțiunea sa diuretică, dar conține și enzime digestive (cum ar fi bromelina) care combate inflamația și aciditatea stomacului. Cel mai bine este să mănânci ananas crud (nu conservat) sau să-l adaugi în diverse sucuri și cocktailuri.

Ce alte remedii pentru arsurile la stomac te ajută? Ne puteți împărtăși și nouă din experiențele dumneavoastră?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!