10 reguli de viață pe care toți ar trebui sa le respectăm

10 reguli de viață pe care toți ar trebui sa le respectăm

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

„Viața este o serie de lecții care trebuie trăite pentru a fi înțeleasă”. “Keller Helen.”

Regula 1. Veți primi un corp.

Indiferent dacă îți place sau îl urăști, va fi al tău tot timpul când ești pe acest pământ. Acesta devine casa sufletului tău, îți adăpostește adevăratul eu.

Provocarea regulii 1 este să obții armonie cu corpul tău, astfel încât să te poată servi, să te învețe stima de sine, respectul și satisfacția de sine.

“Corpul este vehiculul tău în viață. Atâta timp cât vei fi aici, vei trăi în el. Iubește-l, respectă-l, onorează-l și apreciază-l. Tratează-l bine pentru a te servi corect” – Susie Proudhon.

Regula 2. Veți învăța lecții.

Sunteți înscris într-o școală cu program zilnic numită Viață. În fiecare zi veți avea ocazia să învățați lecții noi. Este posibil să nu vă placă unele dintre aceste lecții; pe unele pe care s-ar putea să le urăști; iar altele pot părea deplasate și stupide, dar fac parte din programa ta.

Provocarea regulii 2 este să îți urmezi doar propria cale, învățând lecțiile personale. Atunci vei putea dezlega misterul destinului tău și îl vei împlini.

„Când experiența este interpretată corect, aceasta duce la porțile tărâmului sufletului”. „Ion Kabat-Zin”.

Regula 3. Nu există greșeli, există doar lecții.

Creșterea este un proces de experimentare constantă, o serie de încercări, eșecuri și victorii temporare. Experimentele nereușite fac, de asemenea, parte din calea către succes.

În loc să vedeți greșelile ca eșecuri și greșelile altora ca insulte, profitați de ocazie pentru a învăța din ele. Greșeala, a noastră sau a altcuiva, este doar un catalizator pentru evoluția spirituală. Nu este întotdeauna ușor să vezi binele în fiecare nenorocire care ți se întâmplă. Prin urmare, trebuie să stăpânești secretele compasiunii, iertării, eticii și în cele din urmă – umorului.

“Nu există greșeli sau coincidențe. Binecuvântat este fiecare eveniment din viață pentru că vine să ne învețe ceva.” „Elizabeth Kubler-Ross”.

Regula 4. Lecția se repetă până când este învățată.

Aceeași lecție îți va fi prezentată sub diferite forme pe măsură ce o vei învăța. Când ați stăpânit-o complet, puteți trece la următorul. Fiecare situație, fiecare persoană este profesor. Pentru a ieși din cercul vicios al situațiilor repetitive, trebuie să realizezi lecția și să o integrezi în tine ca pe o experiență utilă.

„Vreau” este baza unei alegeri care duce la acțiune. „Ar trebui” este baza unei decizii care duce la sacrificiu.

Regula 5. Învățarea lecțiilor nu are sfârșit.

Nu există nici o parte a vieții care să nu conțină lecții. Atâta timp cât sunteți în viață, vor exista întotdeauna lecții de învățat.

Viața este scăpată de sub control. Este imposibil să scapi de lecții. Încăpățânarea și rezistența fără sens duc doar la defalcarea emoțională. Viața este o școală pe tot parcursul anului, în care practic nu există absolvire. Procesul de învățare dă sens existenței.

„Și când urci în vârful muntelui, abia atunci începi să urci cu adevărat”. „Khalil Jubran”.

Regula 6. „Acolo” nu este mai bun decât „Aici”.

Când „acolo” devine „aici”, veți găsi pur și simplu un alt „acolo”, care va arăta în continuare mai bine decât „aici”.

Provocarea regulii 6 este să trăiești în prezent.

„Odată ce nu mai comparați ceea ce este aici și acum cu ceea ce doriți să fie, veți începe să vă bucurați de ceea ce este.” – Cherry Huber.

„Cel mai bogat este cel care se bucură cu adevărat de ceea ce are în acest moment”. „Robert K. Savage”.

Regula 7. Ceilalți oameni sunt doar oglinzi care te reflectă.

Nu poți să iubești sau să urăști ceva în cineva decât dacă vezi în el ceea ce iubești sau urăști în tine.

Modul în care îi percepi pe ceilalți este un barometru foarte precis al atitudinii tale față de tine.

Regula 7 ne învață că trebuie să ne îndepărtăm atenția de la ceilalți către noi înșine. În loc să-i judecăm pe alții, trebuie mai întâi să ne cunoaștem pe noi înșine.

„Tot ceea ce ne irită la alții ne conduce de fapt la autocunoaștere”. – Carl Jung.

„Uneori lumina strălucește în cele mai incredibile locuri. Trebuie doar să privim în direcția corectă. “– Jerry Garcia

Regula 8. Depinde de tine cum îți vei trăi viața.

Aveți toate instrumentele și resursele de care aveți nevoie. Cum le folosești depinde de tine. Întotdeauna, în orice moment, alegerea este numai a ta.

Toată lumea deține drepturile de autor asupra vieții lor. Regula 8 te provoacă să-ți modelezi propria viață în funcție de alegerile și dorințele tale.

„Trebuie să putem accepta consecințele fiecărei acțiuni, cuvinte și gânduri.” – Elizabeth Kubler-Ross

Regula 9. Toate răspunsurile sunt undeva în tine.

Tu poți răspunde la toate întrebările pe care ți le pune viața. Trebuie doar să crezi și să profiți.

Fiecare are propriul ADN spiritual, care este în esență un generator de înțelepciune interioară, care emite mesaje despre scopul vieții noastre.

Primim în mod constant mesaje sau instrucțiuni de la intuiția noastră, ceea ce ne conduce invariabil către adevăratul scop al vieții noastre. Indiferent de atitudinea și dorința noastră, mesajele adevărate ne vor ajunge din urmă, oricât am fugi de ele. În loc să ne luptăm cu intuiția noastră, are mai mult sens să o facem aliat în călătoria noastră prin viață.

“Crede în tine; fiecare inimă bate în acel ritm.” „Ralph Waldo Emerson”.

Regula 10. La naștere veți uita toate acestea.

Dacă doriți să vă amintiți din nou, trebuie să dezlegați dubla spirală a cunoașterii interioare.

Adesea, în procesul de învățare a lecțiilor, ni se par apropiate și familiare: ne amintim ceea ce știm prin naștere. Amintirea este momentul realizării adevărului. Uitarea – căderea într-o stare de amnezie temporară. Când ești nesigur, când eziți, ai uitat.

Orice abatere excesivă de la starea de trezire conștientă duce la pierderea contactului cu înțelepciunea universală inerentă fiecărei ființe vii.

Provocarea regulii 10 este să-ți amintești adevărul de nenumărate ori și ori de câte ori îl uiți, să îți poți găsi drumul spre el. Este timpul să învățăm cele mai înalte lecții: credință, înțelepciune și infinit.

„Credința este un dar al spiritului care permite sufletului să-și urmeze propria dezvoltare”. „Thomas More”.

“Cred în soare – chiar și atunci când nu strălucește. Cred în dragoste – chiar și atunci când nu se manifestă. Cred în Dumnezeu – chiar și atunci când este tăcut.” – Victima Holocaustului

Înțelepciunea nu înseamnă inteligență. Este cel mai înalt stadiu al evoluției emoționale, spirituale și mentale, în care intuiția este apreciată la fel de mult ca informația, dorința – la fel de mult ca oportunitățile și inspirația – la fel de mult ca cunoașterea.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!