10 lecții de viață de la Buddha care vă vor ajuta să vă găsiți fericirea

10 lecții de viață de la Buddha care vă vor ajuta să vă găsiți fericirea

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 December 2020 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiViata

Filozofia lui Buddha este o filozofie a trezirii. A reușit să o facă singur și să dea speranță altor oameni care se simt confuzi și pierduți în lumea noastră. Buddha este întruchiparea păcii, a acceptării și a libertății depline față de lumea materială.

Învățătura marelui Buddha este foarte simplă. Fiecare dintre noi îl poate înțelege – indiferent de nivelul de educație, credințele religioase și bagajul experienței experimentate.

Iată 10 lecții care îți pot schimba complet viața:

1. „Când îți place o floare, o rupi. Dar când o iubești din toată inima, o uzi și o îngrijești ”.

Iubirea este sentimentul cel mai pur și necondiționat. Dacă iubești pe cineva sincer, nu-l răni niciodată, nu-l face niciodată să sufere. Dragostea adevărată este o oportunitate minunată pentru dezvoltarea ta ca persoană.

2. „Există trei lucruri pe lume care nu pot fi ascunse mult timp. Soarele, Luna și Adevărul “.

Indiferent cât de atent ascunzi adevărul, de la ceilalți sau de tine, mai devreme sau mai târziu totul va fi dezvăluit. Oricine caută, îl va găsi cu siguranță. Adevărul nu poate rămâne mult timp ascuns.

3. „Lumea este în noi înșine. Nu o căuta afară “.

De multe ori căutăm confort și fericire în ceea ce se întâmplă în jurul nostru. În lucruri materiale care pot fi cumpărate sau primite. În timp ce adevărata armonie și pace curg din sufletul nostru.

4. „Nu există cale spre fericire. Fericirea este Calea însăși. “

Fiecare dintre noi a auzit că viața este o călătorie, nu o destinație. Foarte bine, pentru că acest lucru este absolut adevărat! A accepta toate bucuriile și durerile care le vei întâlni pe această cale este ceea ce înseamnă să trăiești.

5. „Să vă fie frica mai mult de prietenii mincinoși și înșelători decât de animalele sălbatice. O fiară sălbatică vă poate răni corpul, însă acești presupuși prieteni vă pot răni sufletul. “

Viața noastră este plină de sens și bucurie atunci când oamenii potriviți sunt în jur. Cei care te susțin în momentele dificile se vor bucura alături de tine și în momente de fericire și vor plânge în zilele grele. Dacă te înconjori de oameni negativi, atunci tu însuți îți furi fericirea.

6. „Nu există nicio separare între est și vest pe cer. Oamenii au inventat aceste limite și au crezut în ele de parcă ar fi adevărate. “

Acestea cuvinte sunt foarte profunde și au un mesaj foarte important pe care Buddha a încercat să îl transmită fiecărei persoane. Limitele există doar în capul nostru. Le-am creat noi înșine!

7. „Nu vei fi pedepsit pentru furia ta. Vei fi pedepsit de regrete”.

Furia și resentimentul ne ard la fel ca flacăra, lemnul. Ele ne distrug inima și sufletul, și întreaga noastră viață. Nu duceți povara vechilor nemulțumiri împreună cu voi prin viață. Învățați să vă eliberați și să mergeți mai departe.

8. „Suntem modelați de propriile noastre gânduri. Devenim ceea ce gândim despre noi înșine “.

Despre aceasta se vorbește în multe religii: gândurile noastre ne creează realitatea. Dacă gândești și observi doar răul, atunci de unde să vină binele în viața ta? Asta este tot ce trebuie să știți despre gândurile și perspectiva noastră.

9. „Nu crede în nimic scris sau spus de alții despre viața ta. Află singur adevărul despre tot ce te înconjoară. “

Nu lăsați ceilalți oameni să decidă pentru voi – decideți pentru voi înșivă. Aveți propria părere despre lume și ceea ce se întâmplă în ea. Și dacă este în contradicție cu a altcuiva asta nu este problema ta. Aveți dreptul să nu fiți de acord și să vă apărați părerea. Faptul că unele idei sunt susținute de majoritate oamenilor asta nu înseamnă că reprezintă adevărul suprem.

10. „Veți fi constant bântuit de frica pierderii dacă sunteți puternic atașat de ceva sau de cineva”.

Dacă nu devii niciodată prea atașat de ceva, atunci pierderile nu vor fi greu de depășit. Nimic din lumea asta nu poate dura pentru totdeauna. Iubirea necondiționată și fericirea adevărată vor veni la tine acasă când accepți acest adevăr: totul trece. Și această trecere este adevăratul sens al ființei.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!