10 greșeli parentale care au un efect dăunător asupra copiilor

10 greșeli parentale care au un efect dăunător asupra copiilor

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

În viața fiecăruia dintre noi există mulți profesori și consilieri care, prin orice mijloace, încearcă să ne pună pe „adevărata cale” și să ne influențeze viața. Din păcate, astfel de sfaturi și ajutoare se transformă foarte des în adevărate eșecuri pentru noi înșine.

Nimeni nu ne învață cum să ne creștem în mod corespunzător copiii și cum să devenim cei mai buni părinți pentru copilul tău. Ne creștem copiii prin instinctele părintești, având încredere în propria noastră intuiție și vocea interioară. Foarte des facem greșeli care, s-ar părea, nu au fost făcute niciodată în viața noastră. Iar aceste greșeli ne afectează foarte mult copiii.

Experții au întocmit o listă cu cele mai frecvente 10 greșeli pe care le fac părinții și consecințele lor asupra copiilor:

1. Ascultă întotdeauna dorințele și opiniile copiilor tăi. Dacă ignorați în mod constant gândurile și dorințele micilor membri ai familiei, atunci aceștia vor crește până vor fi personalități neinițiate și prea pasive. Va fi extrem de dificil pentru astfel de oameni să obțină ceva în viață, așa că nu strica viața copiilor tăi cu astfel de greșeli ale tale.

2. Nu te supăra în mod constant pe copilul tău și nu-l cearta. Chiar dacă copilul tău este foarte adesea enervant și nu te ascultă, trebuie să cauți o abordare potrivită. Dacă țipi în mod constant la un copil și îl pedepsești pentru comportamentul rău, atunci el va crește și va deveni o persoană introvertită. O astfel de persoană în viitor nu va avea încredere în nimeni și de acolo nu este departe de schizofrenie.

3. Nu face în mod constant totul pentru copil. Desigur, vă puteți ajuta copilul mic, dar nu faceți treaba în locul său. Așa îi vei distruge treptat independența și determinarea copilului tău.

4. O situație extrem de interesantă se dezvoltă în familiile în care copilul are absolut totul, dar continuă să ia jucării de la alți copii. Acest lucru poate indica doar faptul că părinții nu îi lasă copilului dreptul de a alege și îi impun în mod constant părerea.

5. Nu trebuie să-ți compari în mod constant copilul cu ceilalți și, cu atât mai mult, să spui că alți copii sunt mai inteligenți și mai ascultători, iar el nu. Este foarte probabil ca un astfel de copil să crească invidios și gelos, deoarece toată copilăria sa va primi reproșuri și comparații din partea părinților.

6. Copiii nu se nasc agresivi și nepoliticoși. Oricare dintre acțiunile și faptele lor sunt o imagine în oglindă a ceea ce văd în familie. Copiii urmează exemplul părinților lor, așa că, dacă observați schimbări în comportamentul copilului dvs., ar trebui să acordați atenție relației cu soțul / soția. Modul în care vă tratați reciproc, astfel copilul își va trata prietenii și cunoscuții.

7. Un copil căruia îi lipsește în permanență atenția părintească devine iritabil. Acești copii au un temperament foarte fierbinte. Sunt nemulțumiți în permanență de ceva, deoarece trauma din copilărie rămâne în memoria lor pe viață.

8. Nu fi prea dur sau strict atunci când copilul tău greșește. Învățați să vă sprijiniți și motivați copilul să acționeze indiferent de rezultat, altfel copilului dumneavoastră îi va fi frică să spună adevărul despre propriile greșeli.

9. Dacă copilului i se spune constant ce să facă, un astfel de copil în viitor nu îi va respecta pe ceilalți. În plus, nu va fi independent și nu își va putea rezolva singur problemele, pentru că se va obișnui cu faptul că cineva îi va veni întotdeauna în ajutor și îi va rezolva totul.

10. Nu cearta copilul în public, cu atât mai puțin nu-l bate. Un astfel de copil va crește foarte nesigur și nu va putea să se ridice pentru el însuși în viitor.

În concluzie, aș dori să adaug că a fi buni părinți nu este atât de dificil. Cel mai bun mod de a crește copii buni și deștepți este de a le arăta prin exemplu cum poți face asta și cum nu poți.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!