De ce apare durerea de cap si cum o putem trata natural, 14 trucuri folosite de oamenii din intreaga lume

De ce apare durerea de cap si cum o putem trata natural, 14 trucuri folosite de oamenii din intreaga lume

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 April 2018 in Sanatate

Indiferent unde este localizata (in spatele ochilor, in sinusuri, in zona cefei etc) o durere de cap iti strica toata buna dispozitie si te imobilizeaza atat fizic, cat si psihic.

De ce apare durerea?

Cauzele de aparitie ale durerilor de cap sunt multiple ca sa nu mai spunem ca exista inca aspecte necunoscute ale aceste probleme de sanatate. Poate sa inceapa de la un parfum, de la lumina prea puternica a soarelui, de la schimbarile climatice iar lista poate continua cu o gramada de alimente sau boli ale caror efecte secundare sunt durerile de cap.

Poti scapa de durere cu…

1. Putina cofeina. Cafeaua are proprietati analgezice si are ca efect dilatarea vaselor de sange, ceea ce permite o buna oxigenare a celulelor. Cafeaua este, insa, contraindicata daca stii ca de la ea te apuca, de obicei, durerea de cap.

2. Iarba fetei/iarba moale (Chrysanthemum parthenium) a fost utilizata inca din antichitate de vechii greci. Este o planta inrudita cu margareta si trateaza durerile de cap cu succes desi nu se stie foarte bine care este mecanismul exact. Se face un ceai din aceasta planta.

3. Ghimbir. Este cunoscut ca un bun antiinflamator. Este folosit de mult timp pentru tratarea unor probleme neurologice si nu prea au fost raportate cazuri de alergii produse din cauza lui.

4. Magneziu. 200 de mg pe zi, in perioada menstruatiei, te ajuta sa preintampini sau chiar sa scapi de durerile de cap. Daca nu vrei sa iei suplimente, trebuie sa stii ca magneziul se gaseste in legumele verzi, in spanac, broccoli sau nuci.

5. Calciu si vitamina D. Se asimileaza cel mai bine dupa expunerea la soare. Ambele elemente pot fi luate fie din suplimente, fie din legume, fructe sau lactate.

6. Tehnici de relaxare. Intr-o camera mai intunecata si mai rece poti incepe cateva exercitii de relaxare sau de respiratie. O oxigenare corecta a organismului te poate scapa de durerea de cap chinuitoare. Acelas efect il au plimbarile in aer curat sau meditatia in natura.

7. Cirese. Culoarea lor roșie este dată de antociani, o substanta care are proprietati antiinflamatoare, mai puternica de 10 ori decat ibuprofenul. Pacat ca nu ne putem bucura de ele decat un timp foarte scurt.

8. Ulei esential de menta. Fa-ti un masaj usor cu acest ulei in jurul tamplelor sau sub nari si te vei simti mai bine in cateva momente.

9. Masaj. Scapi de durerile de cap pentru ca un masaj bun pune in miscare sangele si organismul se oxigeneaza mult mai bine si mai rapid.

10. Acupunctura. Are acelasi efect ca masajul si te si relaxeaza foarte bine.

11. Turmeric. Aceasta planta radacinoasa are efecte antiinflamatoare si trateaza mai multe tipuri de durere, nu doar cea de cap. Turmericul este un condiment de origine indiana si se pare ca este de trei ori mai puternic decat ibuprofenul.

12. Comprese calde sau reci. Cele calde iti dilata vasele de sange si oxigenarea este grabita iar cele reci mascheaza durerea.

13. Vitamina B2. Cam 400 de mg pe zi sunt suficiente pentru a preintampina aparitia durerilor de cap dar nu are efect in tratarea propriu zisa a acestora.

14. Omega-3 si Coenzima Q10. Ambele scad severitatea durerilor de cap, durata acestora si frecventa lor. Daca nu mananci suficient de mult peste, vei avea nevoie de suplimente.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!