Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur! Este foarte simplu , dar multi nu stiu…distribuiti mai departe!

Cum sa supravietuiesti unui infarct cand esti singur! Este foarte simplu , dar multi nu stiu…distribuiti mai departe!

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 February 2018 in Sanatate

Deoarece multi oameni sunt singuri cand sufera un atac de cord, fara ajutor, persoana a carei inima bate necorespunzator si care incepe sa simta o stare de lesin, are doar aproximativ 10 secunde inainte de a-si pierde conştienţa.

Cu toate acestea, aceste victime se pot ajuta prin a tusi in mod repetat si foarte energic. O respiratie adanca ar trebui sa fie luata inainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie sa fie adanca si prelungita, asa cum e atunci cand se produce sputa din adancul pieptului.

O respiratie si o tuse trebuie repetate la fiecare doua secunde, fara oprire pana soseste ajutorul sau pana cand inima se simte ca bate in mod normal din nou.

Respiratiile adanci aduc oxigenul in plamani si miscarile de tuse storc inima si pastreaza sangele in circulatie. Presiunea asupra inimii, de asemenea, o ajuta sa recapete ritmul normal. In acest fel, victimele atacurilor de inima pot ajunge la spital.

Spuneti la cat mai multe persoane despre aceasta. Le-ar putea salva viata! Un cardiolog spune ca, daca toti cei care citesc asta, ar trimite-o la 10 persoane, putem salva cel putin o viata.

Decat sa trimiteti bancuri, contribuiti prin raspandirea acestei informatii, care poate salva viata unei persoane!!!…

Multa lume inca nu stie….!!! Distribuiti!!!

10 semne că faci infarct

1. Durerea retrosternală (în spatele sternului). Este cel mai frecvent simptom şi se manifestă ca o durere ascuţită în piept. Potrivit cardiologului, durerea apare, de regulă, la efort, dar nu este exclus ca ea să survină şi într-o perioadă de repaus.

2.Durerea iradiantă în gât – până în maxilar şi chiar în ureche sau în mâna stângă, cu afectarea mai acută a ultimelor două degete.

3.Transpiraţia care însoţeşte, uneori, aceste dureri. Este vorba, de regulă, de o transpiraţie rece şi lipicioasă. Tipică în afecţiunile cardiace este transpiraţia nocturnă.

4. Senzaţia de arsură la stomac (hiperaciditatea), fără să aibă legătură cu vreo afecţiune digestivă preexistentă sau cu un aliment mai acid consumat anterior.

5.Senzaţia de greaţă şi de vomă, care persistă mai multe ore, uneori zile.

6.O stare de oboseală care se instalează brusc şi care durează, în ciuda repausului, zile în şir, uneori săptămâni. Este un simptom care apare mai frecvent la femei.

7.Dificultatea în respiraţie, care nu apare în legătură cu o activitate fizică

8.Palpitaţii (accelerarea pulsului)

9.Ameţeli

10.Anxietate şi tulburări de somn, ce au în spate o nelinişte aparent inexplicabilă.

Minodora Bogdan spune că, adesea, unele dintre aceste simptome sunt puse pe seama unei răceli sau a unei banale dureri locale, motiv pentru care sunt trecute cu vederea. Cardiologul avertizează că prezentarea urgentă la medic este esenţială, întrucât, în cazul unui infarct miocardic cu supradereglare de segment ST, inima poate fi salvată dacă se acţionează în primele trei ore.

Medicul mai avertizează asupra necesităţii prevenţiei, în special prin renunţarea la fumat, precizând că, în cazul fumătorilor, din cauza afectării întregului sistem circulator, infarctul miocardic este, de cele mai multe ori, fatal.

Cum supravieţuim unui infarct când suntem singuri?

Se poate întâmpla ca persoana care suferă un infarct să fie singură, astfel, va avea la dispoziţie doar 10 secunde pentru a-şi salva viaţa. Abia aici începe cursa contra cronometru.

Potrivit sursei frip.ro, victimele se pot ajuta prin a tuşi în mod repetat şi foarte energic. O respiraţie adâncă ar trebui să fie luată înainte de fiecare tuse, iar tusea trebuie să fie adâncă şi prelungită. O respiraţie şi o tuse trebuie repetate la fiecare două secunde, fără oprire până soseşte ajutorul sau până când inima se simte că bate în mod normal din nou.

1. Dacă ai unul sau mai multe dintre simptomele de mai sus, ia legătura cu cineva în cel mai scurt timp posibil.

2. Dacă ai cunoștințe cadre medicale, ele ar trebui să fie prima alegere.

3. Dacă ești la volan, chiar dacă spitalul este în apropiere, trage pe dreapta cât mai repede, deoarece în orice moment îți poți pierde cunoștința.

4. Dacă ai simptomele specifice infarctului, ia o aspirină de 325 mg., deoarece este cunoscut faptul că aceasta menține fluxul de sânge și reduce formarea de cheaguri. În loc să înghiți comprimatul, mestecă-l încet. Înainte de a lua aspirina se recomandă consultarea medicului.

5. Primul lucru pe care trebuie să-l faci după un atac de cord este să-ți relaxezi corpul, în niciun caz nu trebuie să faci efort fizic sau să te agiți.

6. Dacă ai probleme cu inima, este bine să ai un tub cu oxigen la îndemână, pentru orice eventualitate.

7. Încearcă să scazi temperatura corpului, așezând o cârpă umedă sub axile.

8. În timpul infarctului, respiră încet, scurt și relaxat în același timp, numărând descrescător, de la 10 la 1.

9. Odată ce bătăile inimii au ajuns la un ritm constant, încearcă să te relaxezi și să respiri aer cât mai proaspăt, deoarece corpul are nevoie de foarte mult oxigen.

10. Nu mânca/bea nimic în timpul unui infarct.

11. În timpul atacului de cord, corpul trebuie să fie întins, iar picioarele trebuie să fie ridicate.

Distribuie si tu mai departe!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!